Reizen Spillemaeckers

Groepsreizen

Terug naar overzicht

14 daagse Nederlandstalig begeleide reis - 2017

06/10/2017 – 20/10/2017

Programma

1. Brussel – San José

Afreis ‘s morgens met lijnvluchten Iberia naar San José. Aankomst, formaliteiten, onthaal en transfer naar het hotel. Rest van de dag vrij.

2. San José – Poas – San José (± 80 km)

1.png  2.png

We rijden door Alajuela, langs velden van aardbeien, varens en koffieplantages. Onderweg stoppen we om koffie, het zwarte goud van Costa Rica, te proeven. We rijden verder naar het Nationaal Park van de Poas vulkaan die één van de grootste kraters ter wereld heeft. Deze krater, die omgeven is door een rijke vegetatie en een zwavelrijk meer, is permanent actief en is één van de meest spectaculaire van het land. We stappen te voet tot aan de belangrijkste krater (20 minuutjes). Terug naar San José waar we het goudmuseum bezoeken, gelegen onder het Cultuurplein. Dit museum is één van de pareltjes van Latijns-Amerika. Stadsrondrit in het centrum van de hoofdstad en terug naar het hotel.

3. San José – Tortuguero (± 120 km)

3.png  4.png

We rijden doorheen de hoge bergen van het Nationaal Park van Braulio Carrillo tot Caño Blanco. Boottocht naar het pittoreske dorpje Tortuguero gelegen op een smalle strook land omgeven door de Caraïbische Zee langs één kant en door het grote kanaal langs de andere kant. In de namiddag maken we een boottocht, ontdekken we het dorp en bezoeken het museum dat gericht is op het leven van de zeeschildpadden. Transfer naar het hotel en vrije tijd.

 

4. Tortuguero

5.png  6.png

We varen de tropische waterwegen van het Nationaal Park van Tortuguero af. Langs deze rustige rivierarmen die omgeven zijn door het woud, ziet men vaak apen, krokodillen, leguanen, kaaimannen, schildpadden en veelkleurige tropische vogels. Vrije tijd en wandeling doorheen het reservaat van de lodge.

5. Tortuguero – Vulkaan Arenal (± 170 km)

Vertrek per boot op het kanaal van Tortuguero, verder naar Arenal via de Sarapiqui regio, een landbouw regio in het noorden van het land, waar we ananas en palm plantages ontdekken. Nabij de stad La Fortuna, maken we een kleine omweg om de iguanen te bezoeken, deze bevolken de flanken van de rivier San Carlos.

6. Vulkaan Arenal

7.png   8.png

Vertrek naar la Casona Rio Fortuna dat een prachtig uitzicht over de vulkaan biedt. Het bezoek aan dit zeer typische houten huis laat ons het authentieke landelijke Costa Rica kennen. Tijdens een kookles met de bewoners van de gemeenschap ontdekken we eveneens de geheimen van casado, het traditionele Costa Ricaanse gerecht. We gaan verder met de ontdekking van het traditionele Costa Rica en leren meer over de verwerking van suikerriet (sap van suikerriet, zoetigheden,…). We maken een kleine omweg langs een landbouwer familie om een spektakel van folkloristische dansen gebracht door de leerlingen van de dorpsschool te aanschouwen. In de namiddag, ontdekken we de tropische wereld op een originele manier dankzij een indrukwekkend parcours van vaste- en hangbruggen, waarvan de hoogte varieert tot 45 meter.

7. Vulkaan Arenal – Bebedero – Rincón De La Vieja (± 140 km)

Langs de weg rond het meer Arenal komen we aan in het stadje Canas. We varen de rivier Bebedero. Deze regio biedt een groot aantal ecosystemen met mangroves, moerassen en zoet- of zoutwaterlagunes. We gaan verder naar de vulkaan Rincón de la Vieja. Onderweg maakt het tropische woud plaats voor de pampa en de savanne van Guanacaste.

8. Rincón De La Vieja

9.png   10.png

We bezoeken het Nationaal Park van Rincón de la Vieja waar we de hele dag rondwandelen langs paden met fumarolen, lauwe bronnen, kokende poelen met een zwavelgeur en eeuwenoude bomen.

In de namiddag, wandeling doorheen de weiden en bossen richting de turquoise waterval van Chorrera en haar natuurlijk zwembad. Mogelijkheid om te zwemmen.

9. Rincón de la Vieja – Tenorio

‘s Morgens vertrek richting het noorden en klein weg richting het klein dorpje van Bijagua, gelegen tussen Tenorio en Miravalles vulkanen.  Aankomst en installatie in de lodge.  In de namiddag, wandeling doorheen de padden van de lodge.

10. Tenorio

11.png   12.png

’s Morgens vertrek voor een wandeling doorheen het Nationaal Park Tenorio.  Pique-nique in het park of de lodge.  In de namiddag, geven we een bezoek aan de FInca Verde Lodge, een echte oase van fauna en flora.

 

11. Tenorio – Santa Elena - Monteverde

Vertrek naar de biologische reservaat van Monteverde, in de cordillera van Tilaran. Een van de grootste natuurlijke reservaten van het vochtige tropische woud van het land.

Ze beschermen amfibieën uniek in de wereld, 400 vogelsoorten waaronder de mythische Quetzal, de vele vlindersoorten en 2500 plantenvariaties. Onderweg maken wij het bezoek van het dorpje Santa Elena.

 

12. Monteverde

 13.png  14.png

’s Morgens bezoek aan het natuurreservaat van Monteerde.  Middagmaal in een klein lokaal dorpje.  In de namiddag, geven we een bezoek aan een koffieplantage en krijgen een korte voorstelling van de verwerking van cacao die u er uiteraard ook in vele variëteiten kan proeven.

 

13. Monteverde – Alajuela - Brussel

15.png  16.png

Na het ontbijt vertrek richting San José.  We stoppen te Sarchi, het artisanale centrum van het land waar je eventueel nog een souvenir kan kopen. Onderweg maken we ook een stop in een orchidee tuin voor het middagmaal. Verder transfer naar San José en overnachting.

14. Alajuela - Brussel

Vrije voormiddag.  Check-out om 11u.  Transfer naar de luchthaven van San Jose en vluchten naar Brussel via Madrid.

15. Brussel

Aankomst in Madrid en doorverbinding naar Brussel.

 

Hotels of gelijkwaardig:

                                                                                         

San José                                    Présidente (4*)                                      

Tortuguero                             Laguna Lodge (basic)                         

Arenal                                        Los Lagos (3*)                                         

Rincon de la Vieja               Hacienda Guachipelin (3*)            

Tenorio                                     Celeste Mountain Lodge (3*)

Monteverde                           Trapp Family Lodge (3*)

Alajuela                                                      Buena Vista Alajuela (3*)

 

Prijs op basis van vol pension:

3663 euro pp in dubbel

Single supplement: 650 euro

Deze prijzen werden berekend op basis van de luchtvaarttarieven en ‑taksen van 20/02/17 en wisselkoers van de USD van € 1,00 = 1,06 USD voor de prestaties in het land van bestemming.

Inbegrepen in de prijs

-       de lijnvluchten van Iberia: Brussel– San Jose – Brussel via Madrid

-       de luchthaven- en veiligheidstaksen en de fuel (€ 388,00 op 20/02/17)

-       het verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig

-       in volpension vanaf het ontbijt van dag 2 tot en met het ontbijtbijt van de laatste dag

-       de diensten van een privé Nederlandssprekende lokale gids (onder voorbehoud van beschikbaarheid) van dag 2 tot en met dag 9

-       alle toegangsgelden en bezoeken zoals vermeld in het programma

-       alle transfers ter plaatse

 

Te voorziene kosten

-de luchthaventaksen ter plaatse: +/- 29,00 USD per persoon voor de internationale afreis in San Jose

-de lokale fooien

-de dranken en persoonlijke uitgaven

-een verzekering