Reizen Spillemaeckers

Groepsreizen

Terug naar overzicht

Met dank aan Marina Galle voor de prachtige foto's.

De Charme van Vietnam: 16 daagse rondreis met Engelstalige begeleiding

6 tot en met 20 november 2016

Tijdens deze groepsreis, met Engelssprekende gidsen, bezoekt u zowel de klassieke hoogtepunten als de minder gekende, authentieke regio’s.

Het verblijf is voorzien in luxe hotels alsook in enkele mooie ecolodges.

Ga met ons mee op ontdekking naar dit fascinerende land met zijn prachtige landschappen, interessante geschiedenis en lekkere keuken.

€ 3285 per persoon.

You must install Adobe Flash to view this content.

Ontdek Vietnam

Vietnam is een land dat altijd op een charmante wijze zal blijven verassen. Wij stellen U een weergaloze reis door Zuid en Noord Vietnam voor, die je naar al de hoogtepunten van het land zal brengen.

Ho Chi Minh City in het zuiden, heeft een onuitwisbaar oorlogsverleden dat het gelukkig achter zich heeft gelaten en bruist nu als nooit tevoren. Leer de vriendelijke bevolking kennen op de drijvende markt van de Mekong Delta. De unieke combinatie van Franse koloniale architectuur in Hoi An, de ruïnes uit de Cham periode en het Vietnamese eten maken Da Nang en omgeving een onvergetelijke reiservaring.

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en heeft zijn koloniale charme weten te behouden. De oude, pittoreske Chinese wijk is grotendeels intact gebleven ondanks de bombardementen van de Amerikanen. Het Mausoleum van Ho Chi Minh en de Tempel van de Literatuur zijn zeker een bezoek waard.

Je maakt kennis met Vietnam’s minderheden in de bergen en ervaart de overweldigende natuur tijdens de wandelingen in Sapa. We eindigen met een tweedaagse boottocht op een traditioneel zeiljonk. Vreemde karstformaties rijzen verticaal op uit de zee. Geniet van een betoverende zonsondergang, smul van de heerlijke vismaaltijden en neem ‘s ochtends een frisse duik in de zee!

Vietnam is een charmant, stijlvol land, waar nog veel te ontdekken valt op historisch, cultureel en culinair gebied.

Vluchtschema Emirates Airlines

06/11: Brussel-Dubai: 14.35-00.15

07/11: Dubai-Hanoi: 03.30-12.30

19/11: saigon-Dubai: 23.55-04.25

20/11: Dubai-Brussel: 08.20-12.45

Programma

1. 06/11/17:  Brussel – Dubai - Hanoi

Afreis vanuit Brussel naar Hanoi via Dubai.

2. 07/11/17: Hanoi (D)

Aankomst in de namiddag, formaliteiten, transfer naar het hotel.

3. 08/11/17: Hanoi (B/L/D)

 

Na het ontbijt, start van ons bezoek aan Hanoi met het Hoan Kiem meer, gelegen in het centrum met de Ngoc Son tempel. Vervolgens wandeling door de wijk met de legendarische 36 straten, genoemd naar de ambachten en handel die er gelokaliseerd waren. Na het middagmaal, transfer naar het hotel, check-in en vrije tijd om te acclimatiseren. In de namiddag, bezoek aan het mausoleum (aan de buitenkant) met de paalwoning van Ho Chi Minh en de Eén-Pilaar-pagode. Tenslotte bezoek aan het Etnologisch museum en de tempel van de Literatuur, eerste universiteit in Vietnam.

4. 09/11/17 : Hanoi – Hoa Binh – Mai Chau  (± 150 km)  (B/L/D)

Vertrek naar Mai Chau en ontdekking van deze prachtige groene omgeving te midden van de rijstvelden en zijn typische dorpjes met paalwoningen. Wandeling in de omgeving.

 

 

 

5. 10/11/17 : Mai Chau – Pu Luong – Mai Chau  (B/L/D)

 

Uitstap naar het natuurreservaat van Pu Luong.  We voorzien er een stevige wandeling door deze prachtige omgeving met zijn typische dorpjes.  Vervolgens terug naar Mai Chau.

6. 11/11/17 :  Mai Chau – Ninh Binh (± 250 km) (B/L/D)

 

Na het ontbijt, vertrek naar Hoa Lu, één van de oude hoofdsteden van Vietnam en beter gekend als de Droge Baai van Halong, met zijn twee tempels die gelegen zijn in een subliem kader. De ene tempel is opgedragen aan de Dinh dynastie, de andere aan de soevereine vorsten van de Le dynastie. Bezoek aan de Trang An site.

7. 12/11/17:  Ninh Binh – Halong (± 250 km)  (B/L/D)

 

Transfer naar Halong voor een boottocht (2 dagen / 1 nacht), in de wondermooie Halong baai bezaaid met een 1000-tal grillige rotseilanden. Avondmaal en overnachting aan boord van een jonk.

 

8. 13/11/17: Halong – Hanoi – (± 150 km) – Danang – Hoi An (± 35 km) (B/L/D)

 

Voor de liefhebbers: Tai Chi op het dek. Het ontbijt wordt opgediend terwijl de jonk langzaam verder vaart, een unieke ervaring! Na de ontscheping, terug naar Hanoi en transfer naar de luchthaven voor een lijnvlucht naar Danang. Aankomst, onthaal en transfer naar Hoi An voor de overnachting.

9. 14/11/17: Hoi An – Cam Thanh – Tra Que – Hoi An (B/L/D)

 

Leuke wandeltochten, weg van de toeristische drukte. Fietstocht naar een vissersdorp en boottochtje in de typische, uit riet gevlochten, bootjes doorheen mangroves en kanaaltjes in het kokoswoud van Bay Mau. Vervolgens verder naar het dorpje Tra Que, bekend om zijn aromatische kruiden, zoals munt en basilicum. U krijgt de kans om de dagelijkse bezigheden van de groenteteler waar te nemen en eventueel deel te nemen. Middagmaal met degustatie van een lokale specialiteit: krokante pannenkoeken, nems, gegrilde vis in bananenblad. Na het middagmaal, moment van ontspanning, voetmassage met medicinale kruiden onder de mangoboom. Vervolgens terug naar het hotel. In de namiddag, ontdekking van Hoi An, het Brugge van Vietnam met zijn typische houten huizen. Wandeling langs de Japanse Brug en de Chinese Phuc Kien pagode.

10. 15/11/17: Hoi An – Danang – Hue (± 135 km) (B/L/D)

 

Na het ontbijt, een beetje vrije tijd. Vervolgens transfer naar Hue via de Wolkenpas met onderweg bezoek aan het Chammuseum en de Marmeren Bergen.

 

11. 16/11/17: Hue   (B/L/D)

 

Na het ontbijt, boottocht op de Parfumrivier met aansluitend bezoek aan de Thien Mu pagode. Vervolgens bezoek aan de citadel en het keizerlijk paleis. Na het middagmaal, bezoek aan de mausolea van Tu Duc en Khai Dinh, een dorpje waar men de typische conische hoeden maakt, tochtje per cyclo pousse en wandeling op de Dong Ba markt.

12. 17/11/17: Hue – Ho Chi Minh – Ben Tre (B/L/D)

 

Transfer naar de luchthaven en per lijnvlucht naar Ho Chi Minh, het vroegere Saigon.   Transfer naar Ben Tre voor een ontdekking van de Mekongdelta.  Boottocht langs de verschillende kanaaltjes omgeven door kokospalmen.  Het middagmaal is voorzien in My Tho.  De overnachting is voorziçen in een ecolodge.

13. 18/11/17:  Ben Tre – Ho Chi Minh  (± 100 km) (B/L/D)

 

Vrije voormiddag in de lodge.  Vervolgens transfer terug naar Ho Chi Minh.  Wandeling en fotostop aan de kathedraal Notre-Dame, het postgebouw, de buitenkant van het Reunificatiepaleis en het theater.  Na het middagmaal, bezoek aan de Jade pagode, wandeling op de Ben Thanh markt, bezoek aan het Oorlogsmuseum en tevens bezoek aan een lakwerkatelier.

 

 

 

14. 19/11/17:  Ho Chi Minh – Cu Chi – Ho Chi Minh (B/L)

Uitstap naar de Cu Chi tunnels, gebouwd door de Vietminh.   We voorzien een mogelijkheid om zich op te frissen voor de lange vlucht.  Vervolgens transfer naar de luchthaven.

15. 20/11/17:  Ho Chi Minh – Dubai - Brussel

Afreis per lijnvlucht van Emirates naar Brussel via Dubai.

 

 

HOTELS of gelijkwaardig

HO CHI MINH                      SOFITEL PLAZA 5*

MEKONG                              THE ISLAND LODGE 5*

HUE                                      LA RESIDENCE RESORT 4*sup

HOI AN                                 PALM GARDEN RESORT 5*

HANOI                                  APRICOT 5*

MAI CHAU                            MAI CHAU ECO LODGE

NINH BINH                          EMERALDA RESORT 5*

HALONG                               PELICAN CRUISE

 

PRIJS PER PERSOON IN DUBBEL :    3285 EURO

Toeslag single :  € 945

 

Deze prijs werd berekend op basis van een dollarkoers van 1.08 USD en de luchthaventaksen, fuel en security gekend op datum van 29/04/2017. Deze bedragen kunnen herzien worden tot 21 dagen voor vertrek.

 

INBEGREPEN IN DE PRIJS

- de lijnvluchten van Emirates (economy klasse): Brussel – Hanoi / Ho Chi Minh – Brussel, via Dubai

- de lijnvluchten: Hanoi – Danang / Hue – Ho Chi Minh

 de luchthaventaksen, de veiligheidstaksen en de brandstof (€ 66 op 29/04/16)

- het verblijf in de hotels zoals vermeld of gelijkwaardig

- het verblijf op basis van een dubbel kamer, check-in om 14u00 / check-out om 12u00

- de maaltijden zoals vermeld in het programma, de meeste middagmalen worden genomen in lokale restaurants

- alle toegangsgelden en bezoeken zoals vermeld in het programma

- de diensten van lokale Engelssprekende gidsen

- alle transfers ter plaatse per privéwagen met airco

 

TE VOORZIENE KOSTEN

- Het visum ter plaatse te betalen: Vietnam = € 25,00 of 25 USD per persoon ter plaatste te betalen

- de lokale fooien (gidsen, chauffeurs…): ± € 8,00 per dag / persoon

- de niet voorziene maaltijden en de dranken

- persoonlijke uitgaven